25

Film 3 -  1620 -1789: From sugar to rebellion
Film 4 - 1789-1888: The New Frontiers of Slavery

In aanwezigheid van Daniel Cattier (regisseur) 

Deze nieuwe serie geeft een globaal beeld van de geschiedenis van de slavenhandel van de 7e eeuw tot XIX .
Dan 1.200 jaar lang het epicentrum van een enorme wereldwijde handel in mensen. Nubiërs, Fulbe, Mandinka, Songhai, Susu, Akan, Yorùbá, Igbo, Kongo, Yao, Somaliërs… In totaal werden meer dan 20 miljoen Afrikanen gedeporteerd en verkocht als slaven. Dit criminele systeem verrijkte en legde de grondslag voor de grootste wereldrijken. De handel was zo uitgebreid dat het lange tijd onmogelijk bleek om deze helemaal te begrijpen en in kaart te brengen. Nochtans doet de geschiedenis van de slavernij een cruciale vraag rijzen: hoe werd Afrika plots het absolute centrum van de slavernij?

Daniel Cattier – mederegisseur
Daniel Cattier is een media-adviseur, expert in internationale communicatie en filmregisseur met een internationale achtergrond. Na zijn opleiding geschiedenis en politieke wetenschappen ging hij als onderzoeker aan de slag bij Channel 4. Hoewel hij in België werd geboren en in het VK studeerde, gaan zijn roots terug naar zuidelijk Afrika. Hij is de regisseur van de serie “Kongo – The Great Illusion”, die wordt uitgezonden op Arte, TV5 Monde, RTBF, Histoire en Canvas.
Coproductie: Cie des Phares & Balises (CPB Films), Arte France, Kwassa Films, RTBF, LX Filmes, RTP, Inrap


In het kader van People of African Descent (PAD) Week – Eu Parlement. 13 - 18 mei, Brussel
Een gezamenlijk initiatief van de Transatlantic Minority Political Leadership Conference (TMPLC),  de European Parliament Anti-Racism and Diversity Intergroup (ARDI), Each One Teach One (EOTO) en het European Network Against Racism (ENAR). Gedurende de PAD Week, onderzoeken vertegenwoordigers uit de overheidssector, het middenveld, en de privésector de omvang van de toenemende discriminatie. Ze vergelijken de oplossingen van de overheid, het middenveld en de privésector, delen beste praktijken, en formuleren aanbevelingen tijdens verscheidene hearings/ronde tafels en platforms. Inschrijving

<

SLAVERY ROUTES | Opening sequence EP1

This is "SLAVERY ROUTES | Opening sequence EP1" by CPB Films | CPB International on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them.

Voorbij