06

Documentairemakers Majd Khalifeh en Roel Nollet gingen op zoek naar de verbindende kracht van circus. 'What happened in the tent' toont een uitwisselingsproject tussen twee circusscholen – de een uit de Westelijke Jordaanoever in Palestina, de andere uit Molenbeek in België – brengt twee kwetsbare groepen jongeren samen.
Elk hebben ze hun eigen verhaal en denkbeelden, afhankelijk van hun leefomgeving. Wat ook hun ervaringen zijn die ze hebben meegemaakt, vanaf het moment dat ze in het circus binnenstapten, veranderde hun wereld…

De avond wordt voortgezet met een nabespreking met de regisseurs van de film; gevolgd door de presentatie van het boek « Culture et Résistance ; Asseoir L’Espoir – 10 ans de coopération culturelle et solidaire avec la Palestinian Circus School » in aanwezigheid van: 
• Leila Shahid, voormalig ambassadeur voor Palestina bij de Europese Unie, België en Luxemburg en meter van het project Asseoir L’Espoir;
• Serge Hustache, president van het Provinciaal College van de provincie Henegouwen;
• Patrice Neirinck, architect en docent aan de l’école Nationale Supérieure des Arts Visuels de La Cambre.
De oprichters en leden van de Palestinian Circus School en Circus Zonder Handen zullen ook aanwezig zijn.

Georganiseerd door ‘Présence et Action Culturelles’ in samenwerking met de leerstoel Mahmoud Darwich. Met de steun van de Federatie Wallonië-Brussel, de Nationale Loterij, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Franse Gemeenschapscommissie.