01

Trouw aan zijn engagement tegen alle vormen van discriminatie heeft BOZAR het genoegen om u op 17 mei uit te nodigen voor de “Internationale dag tegen homo- en transfobie”.

Vorig jaar ondertekende BOZAR het Manifest “Towards a Bright LGBTI+ Future” en uitte zo zijn solidariteit voor de seksuele minderheden. BOZAR is trots om het engagement in dit opzicht verder te zetten.

Gezien het succes van de dag “Colors of the Rainbow” van vorig jaar, organiseren we dit jaar een nieuwe reeks evenementen opgedragen aan Ihsane Jarfi, die werd vermoord vanwege zijn seksuele geaardheid. Hassan Jarfi, zijn vader, zal tijdens deze avond het woord nemen.

We organiseren ook een veiling waarvan U de kunstwerken kunt bekijken ontdekken tijdens een bijzondere tentoonstelling. De officiële start van de veiling volgt na de tentoonstelling en de winst gaat naar de Stichting Ihsane Jarfi. Deze Stichting gaat de strijd aan tegen discriminatie en homofobie.

‘s Avonds zullen twee sprekers het woord nemen: Bisi Alimi, Nigeriaanse activist die zijn land moest ontvluchten en die zich inzet voor de rechten van de LGBTIQ-gemeenschap en Karel Blondeel (UGent), expert inzake sociaal en fysiek geweld tegen de LGBTIQ-gemeenschap. Een receptie en een concert van LA DIVA (BE) zullen de dag afsluiten.

Bianca Debaets, Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen, en Paul Dujardin, CEO van BOZAR, zorgen voor een korte inleiding.

 

Gastvrouw: Inke Hutse

 

Programma :

10-20h : Expo met de kunstwerken voor de online veiling

20:30 : Inleiding door Bianca Debaets, Paul Dujardin en Hassan Jarfi

Inspirational talk Bisi Alimi

Inspirational talk karel Blondeel

22:00 : Receptie en live concert van LA DIVA (BE)

 

Brussels for Jarfi - After-Party 22u BOZAR Equal.brussels 

With CatclubBarbi(e)turix Delphine von Kaatz Miss Hot Tracks Jessica Gysel RAG Chille Deman
Only Entrance if you participate to -> 20:00 Inspirational Speech Hassan Jarfi & Bisi Alimi & Karel Blondeel