20

MIAGI en Duncan Ward vieren Nelson mandela 100 ‘Be the Legacy’!

Nu de honderdste verjaardag van Mandela wereldwijd herdacht wordt, slaan ook de Nelson Mandela Foundation en MIAGI de handen in elkaar.
MIAGI Youth Orchestra, het Zuid-Afrikaans orkest, presteert soldout in bekende muziek zalen zoals de Berliner Philharmonie, Elbphilharmonie Hamburg en Concertgebouw Amsterdam, met lovende persrecensies. De MIAGIcians, zoals de muzikanten zich noemen, hier presteren met Duncan Ward, een van de meest opwindende internationale rijzende stergeleiders.
In ensembles zoals het MIAGI Youth Orchestra vormt de sociale samenhang geen probleem. MIAGI is er rotsvast van overtuigd dat zijn jonge muzikanten “de erfgenamen zijn, de erfgenamen van Nelson Mandela” en dat de wereld zulke voorbeelden nodig heeft.
Het MIAGI Youth Orchestra is een van de belangrijkste projecten van de Zuid-Afrikaanse ngo Music is a great investment (MIAGI). De organisatie werd in 2001 opgericht om de sociale cohesie te promoten en bij te dragen tot een positieve sociale ontwikkeling door kinderen en jongeren de kans te geven muziek te studeren en er actief mee bezig te zijn. In het MIAGI Youth Orchestra maken jonge muzikanten uit verschillende milieus in alle gezelligheid en met veel enthousiasme samen muziek. De harmonieuze manier waarop ze met hun uiteenlopende afkomst omgaan, staat symbool voor de Zuid-Afrikaanse regenboognatie en voor een wereld waar Mandela van droomde.

Programma:

Ludwig van Beethoven: Egmont overture, op. 84
Igor Stravinsky: Firebird Suite
Leonard Bernstein: Prelude, Fugue & Riffs (soloist: Visser Liebenberg)
Duncan Ward: Rainbow Beats – Suite for 100 Years Nelson Mandela. Met Rainbow Beats (besteld door MIAGI) – van gezangen door inheemse stammen tot meeslepende dance grooves – nemen de MIAGIërs je mee op een betoverende, kleurrijke reis om het erfgoed van Mandela te vieren.