20

In het kader van de herdenking van de bezetting van het Paleis voor Schone Kunsten in 1968 stelt BOZAR een “poëtische bezetting” voor. De leerlingen van het Institut Sainte Marie in Sint-Gillis en schrijver, dichter en performer Antoine Boute brengen samen een performance, geïnspireerd op het werk van de Palestijnse dichter Mahmoud Darwich. De performance is het resultaat van schrijfworkshops in scholen, als onderdeel van het pedagogisch project “poëzie op school” van BOZAR, en zal een institutionele erkenning vormen dankzij het discours en de creaties van deze leerlingen.

Antoine Boute is schrijver, klankdichter, filosoof, performer en organisator van evenementen. In zijn werken en performances gaat hij op zoek gaat naar de band tussen lichaam, stem, discours, fictie en realiteit. Zijn werk is een constant geherformuleerd, absurd en verontrustend, maar amusant spel waartoe hij iedereen uitnodigt die eraan wil deelnemen. Hij is een van de meest markante vertegenwoordigers van de experimentele poëzie in België.

Wist je dat?

  • Cultural workers of the world unite

    Mei ’68 sloeg ook toe in het Paleis voor Schone Kunsten. Op 28 mei ’s avonds hadden kunstenaars en schrijvers verzamelen geblazen in een Brussels café. Er moest iets collectiefs gebeuren.

    — gepubliceerd op