20

Onder het mom van controles door de sociale zekerheid worden sportclubs in Brussel en elders in België bestookt met invallen door de federale politie, meer nog dan sociaal-culturele organisaties. Nochtans zijn het precies die clubs die beleidsmakers omschrijven als constructieve en cultuuroverschrijdende omgevingen waar andere instellingen slechts van kunnen dromen.
Daarom installeert BOZAR in de marge van BOZAR Occupied – 50 Years of Cultural Protest een heuse boksring in de Hortahal. Zo zetten we de deuren van een van de meest gerenommeerde kunstinstellingen van België wagenwijd open voor de Brussels Boxing Academy en andere boksverenigingen, en heten we boksers van alle leeftijden, geslachten, klassen en achtergronden van harte welkom.
Joseph Beuys bond voor het eerst de bokshandschoenen aan in 1972 voor zijn werk Boxkampf für die direkte Demokratie. Ook curator Jan Hoet stond bekend om zijn artistieke uppercuts, was een fervent boksliefhebber en stond als tiener zelf ooit in de ring. Een boksring in de Hortahal is dus niet zo’n gek idee. Meer nog, het voelt zelfs aan als thuiskomen.

Programma
17.00 u.: weging recreanten
18.00 – 20.00 u.: recreantenwedstrijden (11)
19.30 u.: weging wedstrijdboksers
20.00 – 20.30 u.: pauze 
20.30 u.: begin wedstrijden wedstrijdboksers (6)
21.30 u.: ramadanmaaltijd Iftar
22.00 – 23.00 u.: vervolg wedstrijden

Wist je dat?

  • Cultural workers of the world unite

    Mei ’68 sloeg ook toe in het Paleis voor Schone Kunsten. Op 28 mei ’s avonds hadden kunstenaars en schrijvers verzamelen geblazen in een Brussels café. Er moest iets collectiefs gebeuren.

    — gepubliceerd op
  • Koken met een ziel

    Iedereen die dat wil, kan twee maal per week aanschuiven aan de gastentafels van Collectactif. Je betaalt wat je wilt, en vooral wat je kunt.

    — gepubliceerd op