20

15.00-17.00 u.: Volksvergadering
Op 31 oktober 2018 worden de 65 krakers van de leefgemeenschap in eigen bestuur van Koningsstraat 123 te 1000 Brussel na 11 jaar uit hun woning verdreven. In het licht van de nieuwe, maar omstreden antikrakerswet, de populariteit van tijdelijke bezetting – op voorwaarde dat die artistiek bedoeld is – en de grote afbraak- en bouwwerken die Brussel de komende jaren een nieuw gezicht moeten geven, lanceerde de vzw Woningen 123 Logements asbl de campagne SOLD OUT. Daarmee willen de leden op zoek gaan naar een nieuw pand en huisvesting op de agenda zetten. Deze namiddag nodigen ze een aantal toonaangevende Brusselse vastgoedactoren uit voor een gesprek en proberen ze over een akkoord te onderhandelen met topexperts.

17.00-18.00 u.: Verrassingsact

22.30-23.00 u.: Mars naar de Koningsstraat
Het gezelschap trekt triomfantelijk naar huis om er het goede nieuws over hun nieuwe thuis te verkondigen!

23.00 u. tot in de vroege uurtjes: Steunparty
Niet meer, niet minder: een feest om de mensen een duwtje in de rug te geven die zich uit de naad hebben gewerkt om de Bokal Royal te herstellen, onderhouden en op te frissen. Elf jaar lang hebben zij er the place to be van gemaakt!

Wist je dat?

  • Cultural workers of the world unite

    Mei ’68 sloeg ook toe in het Paleis voor Schone Kunsten. Op 28 mei ’s avonds hadden kunstenaars en schrijvers verzamelen geblazen in een Brussels café. Er moest iets collectiefs gebeuren.

    — gepubliceerd op
  • Koken met een ziel

    Iedereen die dat wil, kan twee maal per week aanschuiven aan de gastentafels van Collectactif. Je betaalt wat je wilt, en vooral wat je kunt.

    — gepubliceerd op