20

Jan Ducheyne is een rasechte dichter met meer dan twintig jaar podiumervaring in binnen- en buitenland. Toen hem onlangs voor de zoveelste keer werd gevraagd of het 'een beetje slam' is, wat hij doet met die muzikanten... besliste hij om vanaf nu te antwoorden dat Jan Ducheyne & Noodzakelijk Kwaad ‘avant-garde’ is.
En dat is exact wat deze formatie eigenlijk is. Een bijzondere combo van drie rasmuzikanten (Teuk Henri (gitaar), Frank P. (drums) en Jef Mercelis (electronica: Korg-Farfisa) en Ducheyne die zijn poëzie op hun muziek legt, erdoorheen draait en er laat in binnendringen.

Jan Ducheyne & Noodzakelijk Kwaad staan garant voor een optreden op het scherp van de snee, vol panache en snedige muziek waar de muzikanten zichzelf graag uitdagen door zich niet vast te pinnen op een of ander genre of laat staan, toonaard. Dit virtuoze vuurwerk wordt gecombineerd met bijtende, buitelende, ritmisch van het blad afdansende teksten die je simpelweg verdient, op totaal eigen wijze door Jan Ducheyne zelve, die zelf ook niet weet waar een optreden heen gaat, eens het een aanvang heeft genomen.

Wist je dat?

  • Cultural workers of the world unite

    Mei ’68 sloeg ook toe in het Paleis voor Schone Kunsten. Op 28 mei ’s avonds hadden kunstenaars en schrijvers verzamelen geblazen in een Brussels café. Er moest iets collectiefs gebeuren.

    — gepubliceerd op
  • Koken met een ziel

    Iedereen die dat wil, kan twee maal per week aanschuiven aan de gastentafels van Collectactif. Je betaalt wat je wilt, en vooral wat je kunt.

    — gepubliceerd op