11

Lezarts Urbains is een vereniging die actief is in het sociaal-artistieke domein van de ‘urban’-culturen – in het bijzonder hiphop – binnen de Fédération Wallonie-Bruxelles. Samen met tal van partners begeleidt en ondersteunt de vereniging artistieke projecten, organiseert ze evenementen, denkt ze na over haar actiedomein en geeft ze opleidingen en begeleiding via workshops. Lezarts Urbains is actief in het verenigingsleven en het culturele leven: scholen, jeugdhuizen, gevangenissen, cultuurcentra, theaters, bibliotheken en andere cultuurcentra. Deze vereniging beheert ook een informatie- en distributieplatform en verzekert de dynamische aanwezigheid van een documentatiecentrum, in samenwerking met het Maison du Livre, in de bibliotheek van Sint-Gillis.

Hiphop, krump, dance, rap, slam: kom en ontdek de beste Belgische artiesten!
Ter gelegenheid van de nationale feestdag stelt Lezarts Urbains Underground Nation voor, met:


Bakari & Sosa:
Dit duo schotelt je een exclusieve mix van rap & krump voor! Bakari is een rapper die zijn rauwe, prozaïsche teksten brengt op eclectische melodieën. Sosa is lid van de Bangerz Buck Family, een van de eerste Belgische krump-families, en neemt deel aan wedstrijden en shows in heel Europa.

Lidy Fa:
Lidy Fa was op jonge leeftijd al een gepassioneerde zangeres. Op haar 16e raakte ze geïnspireerd door de rapmuziek. Ondertussen coverde ze al nummers als Tout va bien van Orelsan en Mwaka Moon van Kalash.

Melfiano:
Deze geëngageerde artiest schrijft melancholische teksten, soms met een vleugje humor. Zijn muzikale identiteit is gebaseerd op oldskool producties met invloeden uit de klassieke muziek, de jazzwereld en de oosterse muziek. Hij stelt een fragment voor uit zijn nieuwe album Voyage en sac à dos.

Miss Elli:
Miss Elli is de vrouw achter Mama’s Open Mix en Grab the Mic in Antwerpen. Haar poëzie is een meeslepende mix van radicale klanken in verschillende talen.

One Nation Crew Junior:
De danseressen van dit urban danscollectief komen recht uit Luik. Alle leden van deze eclectische crew blinken uit in hun eigen dansstijl: hiphop, krump, breakdance en hedendaagse dans.


Georganiseerd door: Greg Lox, danser, oldskool mc en directeur van het Urban Center in de Marollen, en DJ Odilon, beatmaker en scratcher. DJ Odilon, die zich al meermaals liet opmerken tijdens wedstrijden, maakt eclectische sets met een mix van funk, hiphop uit de jaren 80 en elektronische muziek.

Voorbij