08

De workshop werd uitgewerkt in de marge van RESIST!, de tentoonstelling in het teken van mei '68 en de uiting van sociale verontwaardiging. Je krijgt er de kans mee na te denken over de symboliek van muren.

Van Berlijn tot China staan muren symbool voor beperking en begrenzing, maar ze scheppen ook ruimte waar meningen vorm krijgen. Muren zijn alomtegenwoordig in onze verbeelding en blijven beelden oproepen van verbod en overtreding. Laat vervolgens je creativiteit de vrije loop in onze interactieve ruimte. Je kan er volop je verlangen naar verandering gestalte geven met slogans, affiches en andere uitdrukkingsvormen.

Vijf vrij toegankelijke workshops bieden je de kans om je eigen protestbewegingen te bedenken en samen de handen uit de mouwen te steken, met begeleiding van twee gidsen. Vragen als: “Wat is vrijheid?”, “Wat is het nut van regels?”, “Zijn we tevreden over de wereld om ons heen?” en “Zijn we bereid te strijden voor een betere wereld?” komen aan bod. Laat jouw antwoord horen in het Paleis voor Schone Kunsten!