16

Het maatschappelijk middenveld is een drijvende kracht in onze hedendaagse samenleving. Verenigingen, en hun talent om mensen te mobiliseren, helpen de samenleving op weg naar evolutie en verandering. We willen in het bijzonder de aanleg voor sociale verontwaardiging die zo eigen is aan de jeugd in de kijker plaatsen. Daarom bieden we je de kans deel te nemen aan de workshops in de marge van RESIST!, onze tentoonstelling in het teken van mei '68 en de rol van het maatschappelijk middenveld als spreekbuis en voedingsbodem voor de democratie.

Duik tijdens een interactieve rondleiding, voor iedereen vanaf 9 jaar, eerst in de wereld van de verschillende protestbewegingen die onze mentaliteit hebben bijgestuurd. Laat vervolgens je creativiteit de vrije loop in onze interactieve ruimte waar het lijkt alsof een betoging in volle voorbereiding is. Je kan er volop je verlangen naar verandering gestalte geven met slogang, affiches en andere uitdrukkingsvormen. De ruimte stemt ook tot nadenken over de verschillende betekenissen van muren, als grenzen, versperringen of plaatsen waarop meningen worden geuit.

De jongeren buigen zich over vragen als: “Wat is vrijheid?”, “Wat is het nut van regels?”, “Is iedereen gelijk?”, “Zijn we tevreden over de wereld om ons heen?”, “Zijn we bereid te vechten voor een betere wereld?” of andere vragen, op maat van de leeftijd van de deelnemers.

BOZAR Open Air organiseert in de zomer talrijke activiteiten. Pik er eentje mee aan het einde van je bezoek!