21

Mokhallad Rasem concept, regie – Sofie De Smet concept – met :Alaa HowijaAsaad MerzaAyham SaloumGhaith AlhusseinMarwa FarajQutayba AlahmadRazan IsmaelSherwan WalloTurkieh Allour

Negen Syrische jongeren nemen het woord. Zij ontmoeten elkaar fysiek en in gedachten, en praten onderling over dromen en problemen. Ze zoeken naar een nieuwe wereld. Waar voor de ene gelijkheid en respect centraal staan, zijn voor de andere verantwoordelijkheid en onafhankelijkheid van belang. Op zoek naar (h)erkenning en verschil toetsen ze elkaars verlangens af: hunkeren ze naar oude dromen, scheppen ze er nieuwe of brengen ze oud en nieuw op eenzelfde lijn?

Vrijheid, angst, geluk, vlucht, herinnering, omhelzing, dood, liefde, afscheid en geschiedenis. Het zijn enkele van de woorden die Mokhallad Rasem transformeert in tijdelijke beelden die elkaar één na één opvolgen. Tijdelijk zoekt naar de waarde van absurditeit en fragmenten. Het verbeeldt een ruimte waarin voortdurend onderhandeld wordt tussen spreken en zwijgen, herinneren en vergeten.