23

Hoe kunnen architecten een bijdrage leveren aan de opbouw van een democratisch ruimte? Wat kunnen we leren van het supranationale stedelijk en architecturaal experiment van de Europese aanwezigheid in Brussel? Hoe omgaan met de inzet van de Europese constructie en de uitdagingen van de cohabitatie van de Europese wijk en Brussel?
Met deze prangende vragen gingen de curatoren aan de slag van het Belgisch paviljoen op de XVI Biennale di Architecttura, die net zijn deuren heeft geopend in Venetië. Voor deze editie was de Cellule d'Architecture van de Federatie Wallonië-Brussel opdrachtgever en producer van het nationale paviljoen. De keuze viel op een jong team bestaande uit Traumnovelle en Roxane Le Grelle.
Met Eurotopie in Brussel wordt het Belgisch paviljoen vanop afstand geactiveerd door middel van een reeks discussies, filmvertoningen en studiedagen die zullen plaatsvinden op de Kunstberg en die zullen worden georganiseerd in samenwerking met de Académie des Sciences, des Lettres et des Beaux-Arts en BOZAR, waar op 2 juli een 'Salon Europa' wordt ingehuldigd.

Curatoren: Traumnovelle (Léone Drapeaud, Manuel León Fanjul, Johnny Leya) and Roxane Le Grelle
Artiesten: Bruce Bégout, Philippe Braquenier, Sébastien Lacomblez, Dennis Pohl, Claire Trotignon and 6’56” (Jurgen Maelfeyt)
 

Voorbij