20

Educode is de eerste editie van een jaarlijkse internationale bijeenkomst in het teken van het digitaal onderwijs en de praktijken en het onderzoek in de digitale wereld. Digitale toepassingen zijn vandaag niet meer weg te denken. Het is dan ook belangrijk dat kinderen, cursisten en docenten vlot overweg kunnen met de digitale technologie, zodat ze hun computers en smartphones ten volle kunnen benutten, informatie kunnen opzoeken en hun vaardigheden kunnen aanscherpen of dankzij digitale toepassingen tot nieuwe creaties en uitvindingen kunnen komen. Daarnaast moeten ze ook de bijhorende problemen en uitdagingen kunnen aanpakken, kansen weten te benutten, beperkingen en bedreigingen zien te overwinnen en de digitale tools kunnen aanwenden om verder te bouwen aan de samenleving. Dat vergt aangepast onderwijs, oefening en voeling met digitale technologie, iets waar deze conferentie aan tegemoetkomt.


Op maandag 27 augustus 2018 kunnen actoren uit het onderwijs, ouders, leerlingen, studenten, docenten, instructeurs, leerkrachten, directeurs en verkozenen lezingen, rondetafelgesprekken en een interactieve show bijwonen, aangevuld met een concert en tentoonstelling. Tijdens de pauzes bieden onderwijsinstellingen inzichten in de uitdagingen en kansen die de digitale wereld met zich meebrengt.


Op dinsdag 28 augustus 2018 kunnen de docenten bij de onderwijsinstellingen HE2B-ESI, HE2B-ISIB en BeCentral kiezen uit 60 workshops waarin ze samen met collega's content leren ontwikkelen op maat van hun ervaring, om die vervolgens in de klas en met de leerlingen te benutten.


Op woensdag 29 augustus 2018 delen onderzoekers, actief in het gespecialiseerd onderwijs voor digitale toepassingen, hun ervaringen in de Académie royale.

 


Volledige programma en inschrijving: www.educode.be

Voorbij