06

Het Koor van de Europese Unie nodigt u uit om op 2 december 2018 haar 60ste verjaardag te vieren in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel.

Het Koor van de Europese Unie doet beroep op het Ensemble Orchestral de Mosan en op haar dirigent Jean Pierre Haeck om u op deze uitzonderlijke avond een meesterwerk uit de 19e eeuw voor te stellen: ”Ein deutsches Requiem“ van J. Brahms.

Sinds 1958, het jaar waarin het Koor van de Europese Unie is ontstaan, heeft het als doel de erfenis van de grote klassieke componisten te bestendigen en muziek, de universele taal, te gebruiken als brug tussen de volkeren van Europa en de hele wereld. Het koor bestaat uit 90 zangers komende uit heel wat landen en verschillende werelddelen.

Het Koor van de Europese Unie, vaak gevraagd om Europese evenementen te begeleiden, heeft reeds in heel wat hoofdsteden en steden opgetreden.
Het voerde er koorwerken uit gaande van Barok- tot hedendaagse muziek en dit in samenwerking met grote Europese orkesten en beroemde solisten.

Koor van de Europese Unie
Dirigent van het koor : Dirk De Moor
Ensemble Orchestral Mosan
Dirigent van het orkest: Jean-Pierre Haeck
Sopraan: Elise Gäbele
Bariton: Samuel Namotte