27

Het festival dat het beste van de hedendaagse Cubaanse cultuur in de kijker zet. Als weerspiegeling van die rijkdom brengt Cubalandz concerten, een dansvoorstelling, een tentoonstelling, films, dj-sets, en – nieuw dit jaar – een massa leuke activiteiten voor het hele gezin!

BOZAR en Camarote vzw stellen de derde editie van Cubalandz voor, het festival dat het beste van de hedendaagse Cubaanse cultuur in de kijker zet. Deze bijzonder levendige cultuur is het resultaat van een constante dialoog tussen de diverse tradities in het land die een origineel product voortbrengen. Als weerspiegeling van die rijkdom brengt Cubalandz concerten, een dansvoorstelling, een tentoonstelling, films, dj-sets, en – nieuw dit jaar – een massa leuke activiteiten voor het hele gezin!

Zo verwelkomen we graag de fantastische danseres en choreografe Judith Sánchez Ruiz (Cuba) samen met Moya Michael (Zuid-Afrika), het Alejandro Vargas Trio met hun Afro-Cubaanse jazz, en het knallende project Cubafrobeat van Lokkhi Terra en Dele Sosimi uit London. Dj Cami Layé Okún van het collectief HAPE sluit de avond af met zijn funky, Afro-Cubaanse groove, gevolgd door de uitbundige beats van dj SebCat van het collectief Rebel Up!. Videokunstenares Maria Ilia verblijdt ons met haar gezelschap en een verbluffende videomapping. Voor de lekkerbekken onder ons zet Shago de Cuba overheerlijke maaltijden op tafel. Voor ieder wat wils dus om een hele dag te proeven van de aangename, zonnige Afro-Cubaanse cultuur.


BOZAR trakteert! Luister naar de playlist "Cubalandz" op Spotify en ontdek het nieuwe muziekseizoen ’18-’19 van BOZAR.

Voorbij