20

Dit seizoen zet BOZAR opnieuw enkele internationale en beklijvende podiumproducties op het programma waarin jong acteertalent met een frisse blik herkenbare, actuele problemen en thema's op de planken brengt.

Zo wekt Amer Hlehel de poëzie van de Palestijnse schrijver Taha Muhammad Ali tot leven met de magie van het theater. Lucas De Man en Hyunsin Kim brengen dan weer de bittere realiteit voor mensen aan de rand van de samenleving in de megasteden van het Verre Oosten voor het voetlicht. Directrice van het KnAM-theater Tatiana Frolova belicht op haar beurt de ontnuchtering bij de jeugd in het Rusland van vandaag.
Je wordt ook getuige van de omzwervingen van Yalda, een jonge cineaste die na de Iraaks-Iraanse oorlog herinneringen ophaalt aan haar kindertijd in het huis waar ze opgroeide in Teheran. Ook Gianina Cărbunariu snijdt het immer delicate thema aan van de betrokkenheid van acteurs, terwijl Árpád Schilling en het Hongaarse theater van Timișoara het lot belicht van bannelingen uit de Balkan die in Groot-Brittannië op zoek gaan naar een betere toekomst. Kristóf Kelemen en Bence György Pálinkás vieren dan weer de verbondenheid in een Hongarije dat de strijd aanbindt met zijn xenofobe verleden.

Tijd voor theater! Een voorstelling vertelt veel meer dan een lang verhaal en wacht op jou om van start te gaan …

Voorbij