29

Moya Michael choreografie, scenografie, video, dans, muziek, concept, soundscape – Tracey Rose scenografie, video, samenwerking – Mitsuki Matsumoto muziek, soundscape – Kitty Kortes Lynch dramaturgie – Mandla Mtshali belichting – Povilas Bastys kostuums

Samen met beeldend kunstenares Tracey Rose onderzoekt Moya Michael de gedeelde beelden die hun afkomst, hun geschiedenis en hun positie vandaag als vrouwen van kleur weerspiegelen, specifiek als nakomelingen van de Khoi.

In COLOURED SWANS bevraagt danseres, performer en choreografe Moya Michael hoe lagen van opgelegde identiteiten veranderen hoe een artiest beweegt, spreekt, zingt, en welke specifieke ruimtes hun lichamen visualiseren of innemen. Zelf als ‘persoon van kleur’ geklasseerd tijdens de apartheid in Zuid-Afrika, nodigt Moya artiesten vanuit een variëteit aan disciplines en achtergronden uit om met haar op onderzoek te gaan. Samen delen ze hun persoonlijke verhalen om de complexiteit van hun ervaringen te confronteren en te verweven tot één grote creatie. Elke ontmoeting leidt tot een solo gecreëerd met en voor de artiest, als een van de zwanen in COLOURED SWANS.