14

De Muziekkamers zijn een legendarisch onderdeel van het BIG BANG Festival. Telkens weer levert deze muzikale ontdekkingstocht langs de verborgen kamers en vergeten hoekjes van de festivallocaties wonderlijke verrassingen op. Achter de deuren van de loges, bezemruimtes, zolders en kelders, leslokalen en repetitieruimtes wachten dit jaar weer enkele fantastische mini-concertjes op je.

Mobile-Stabile - Tiptoe Company
Mobile-Stabile is een bewegend kunstwerk, een droommachine. Een muzikant komt in een wereld terecht waar alles los zit en niks vast staat. De schaapjes draaien eindeloos in het rond, de gitarist zweeft er met zijn wiegeliedje boven en samen tellen we af tot een stabiel evenwicht. Een voorstelling over dat moment vlak voor je in slaap valt, die zwevende sluimer tussen realiteit en droom.

Met Jona Kesteleyn (muziek) en Anneleen De Causmaecker (performance & beeld).

VAL - Vigdis Hansa Els & Emanuel Van Mieghem
Een verhaal van twee mensen. Ze proberen elkaar te ontmoeten, een verbinding te maken en in gesprek te gaan. Maar is een gesprek tussen hen wel mogelijk? Hoe verstaanbaar is hun taal? Helpt spreken wel of wordt er meer gezegd met stilte? Wat kan er met geluid?
VAL is een project van Vigdis Hansa Elst (muziek) & Talia Van Overberghe (beeld)

Struwwelpeter - Les Âmes Perdues
Eet jij soms je soep niet op? Zuig je nog altijd op je duim? Zijn kam en nagelschaar steeds het startschot voor veel drama? De wildebrassen van L P brengen verhalen uit het beruchte Struwwelpeter boek en vertellen je wat er gebeurt met tegenstribbelende kindjes...

Met Isaak Duerinck, Naomi Beeldens, Ewout Lehoucq en Alexandra Oppo (muziek & uitvoering telkens in duo).