21

met :Lucas De Man regie, performer, concept – Piet Menu dramaturgie – Pascal Leboucq scenografie

Belgische première!
Première van de Engelse versie!

In De Man in Azië, neemt Lucas De Man je mee op een fascinerende trip. Je ontmoet een opkomende generatie millennials in Tokyo, Seoul, Singapore, Shenzhen en Hong Kong, en ontdekt hoe zij, net als wij, een verschil willen maken in een complexe, snel veranderende en soms zelfs angstaanjagende, wereld.
Met op reis verzameld filmmateriaal, manga animaties en de meest onwaarschijnlijke ontmoetingen met kunstenaars, wetenschappers, sociaal activisten, studenten of professors vertelt Lucas De Man het verhaal van een taboe doorbrekende generatie. Want hoe combineer je moderne, controversiële vormen van liefde, vriendschap en seks met traditionele en veilige familiebanden? Hoe leef je in een toekomst die steeds dichterbij komt en waarin robots het dagelijks leven overnemen?
De Man in Azië inspireert. Aziatische millennials brengen een hands on mentaliteit die haast niet te evenaren is. Denk overpopulatie, klimaatverandering, eenzaamheid, stress, artificial intelligence of onze Aziatische tijdgenoten hebben al een antwoord. De Man in Azië is meer dan een verhaal, een reisverslag of een documentaire. Het is een ontdekkingstocht vol verbeeldingskracht die inzicht geeft in dé uitdagingen van nu. En die je kennis laat maken met een generatie die klaar is voor radicale verandering.

Lucas De Man is creator, conceptontwikkelaar, presentator, dagvoorzitter, theatermaker, regisseur. Hij is oprichter en artistiek leider van stichting Nieuwe Helden, presentator van het AvroTros programma Kunstuur. Ook geeft hij regelmatige lezingen, en treedt hij op als host, presentator of dagvoorzitter.

Vorig seizoen was Lucas De Man te gast bij BOZAR met zijn voorstelling De Man door Europa, in onze reeks Theater op de Middag.

Wist je dat?

  • Hello, Millennials!

    Met Meet the Millenials maakt Lucas De Man (BE/NL) een theatervoorstelling tussen documentaire en multimedia-installatie over de hyperstedelijke levens van millennials in Tokio, Seoul, Singapore, Shenzhen en Hong Kong.

    — gepubliceerd op