24

Boekvoorstelling in aanwezigheid van fotograaf Philippe Braquenier, 6’56” and Art Paper Editions.

Op donderdag 2 augustus lanceert de Belgische fotograaf Philippe Braquenier (°1985) zijn eerste boek Palimpsest in BOZAR.

Daarin onderzoekt hij de samenstelling van het conceptuele en fysieke landschap van Westerse kennis en cultureel erfgoed. Met behulp van fotografie en tekst neemt hij de wetenschappen én de kunst onder de loep, het natuurlijke en kunstmatige, het analoge en digitale, alles wat zichtbaar én verborgen is. Philippe Braquenier trok vijf jaar lang door Europa en fotografeerde hoe onze materiële geschiedenis voortdurend wordt aangepast en opgebouwd. Met als gevolg dat hij vraagtekens plaatst bij de methodes die de mensheid gebruikt om historische gegevens - en kennis in het algemeen - te bewaren.

De boekvoorstelling vindt plaats in het gloednieuwe ‘Salon Europa’ van BOZAR waar je momenteel de expo Eurotopie kan bezichtigen. Dit project werd gemaakt voor het Belgische paviljoen tijdens de Architectuurbiënnale van Venetië 2018, waaraan Philippe Braquenier actief meewerkte en waar zijn werken werden tentoongesteld.

Na de bondige presentatie signeert de kunstenaar tot 21 uur zijn boek. Heb je het boek vooraf besteld? Dan kan je het dan ophalen. Andere exemplaren zijn tot 19:30 uur te koop in de BOZAR BOOKSHOP by Walther König.

Nadien verwelkomt BOZAR OPEN AIR je met frisse drankjes in het ‘bos’ en ligstoelen aan het zwembad.