19

Line up

30.11.18: 
20:00 - MDCIII (Ter Arken)
21:00 - James Brandon Lewis Trio feat Anthony Pirog (Studio)
21:00 - Jameszoo Quintet (M)
22h30 - Dinosaur (Ter Arken)

Mattias De Craene heb je vast al gehoord als saxofonist van de funky rockband Nordmann. Daarnaast gaat hij ook zijn eigen weg. Onder de noemer MDC werkt hij aan vier aparte projecten: een als solist, een in duo, een in trio en nog eentje met vier. Tijdens 4th Stream presenteert hij MDC III, met drie dus. Zet je schrap want MDC III is geen doordeweeks trio: De Craene omringt zich met twee drummers!

Voor de Nederlander Jameszoo is avant-garde jazz ondenkbaar zonder elektro. Samen met zijn kwintet produceert hij de mafste beats en geluiden. Piept het niet, dan kraakt het! Neem er maar eens Fool bij, het debuutalbum van Jameszoo bij Brainfeeder (Kamasi Washington, Thundercat, Lapalux,…), het label van muzikale alchemist Flying Lotus.

Ook James Brandon Lewis trakteert je op een bijzonder levendige set. Met zijn trio creëert hij een unieke blend van hip-hop uit de jaren 1990 met geluiden uit zijn gospel- en bluesachtergrond. De rauwe sound van gitarist Anthony Pirog, van rock via jazz, experimental, country, improv, tot… past Lewis’ trio als een handschoen.

De muziek van Dinosaur is dan weer perfect om de eerste avond van 4th Stream mee af te sluiten en de nacht in te gaan. De groep rond de gelauwerde Britse trompettist Laura Jurd brengt een “beautifully played and effortlessly confident collage of contemporary styles”, aldus The Guardian.

BOZAR trakteert! Luister naar de playlisten op Spotify en ontdek het muziekseizoen ’18-’19 van BOZAR: JAZZ / 4th STREAM

Voorbij