21

Een week uit het buitengewone leven van Mr. Moriyama, een verlichte Japanse liefhebber van kunst, architectuur en muziek die in een van de beroemdste verwezenlijkingen van de hedendaagse Japanse architectuur woont, namelijk het Moriyama-huis, dat in 2005 in Tokio werd gebouwd door Ryue Nishizawa (SANAA), winnaar van de Pritzker-prijs.
In deze documentaire volgen we het leven van dhr. Moriyama, eigenaar en bewoner van Moriyama House. Dit huis in Tokio behoort tot de meest toonaangevende woningen in de hedendaagse Japanse architectuur. Minimalistische witte blokken, elk met hun eigen functie en telkens in een ander formaat, vormen een complex geheel. Elk blok heeft zijn eigen ingang, maar de unieke tussenruimtes maken het geheel tot een eenheid.
Binnengeleid in de intimiteit van deze experimentele microkosmos die de logica van het huiselijke leven volledig opnieuw definieert, beschrijft Ila Bêka op een heel spontane en persoonlijke manier het karakter van de eigenaar: een stedelijke kluizenaar die op een kleine archipel van rust en bezinning leeft in het hart van Tokio. Van herriemuziek tot experimentele film … de film neemt ons mee in de veelzijdigheid van Mr. Moriyama’s vrije geest.