21

Cineast Ryūsuke Hamaguchi heeft zijn film Senses/Happy Hour, een bittere afschildering van de Japanse samenleving, in vijf luiken opgedeeld.


Kobe, Japan. Jun, Akari, Sakurako en Fumi zijn er vast van overtuigd dat ze elkaar alles kunnen toevertrouwen. Maar op een avond, tijdens een feest, geeft Jun toe dat ze de scheiding van haar man heeft aangevraagd en dat nieuws lijkt de drie anderen zorgen te baren. Ze volgen haar proces en haar pogingen om de procedure te winnen tegen de wil van haar man. Om zich weer te verzoenen en de gevoelens van bitterheid te herstellen, vertrekken ze samen op reis naar het kuuroord Arima, waar Jun verdwijnt … De verdwijning vormt de start voor een reeks onvoorziene gebeurtenissen in het leven van diegenen die achterblijven.


“Senses is een echt pareltje, een muzikale schildering, gekenmerkt door zowel schoonheid als diepgang, die prachtige portretten schetst van vrouwen in het dagelijkse leven, en via hen, een ruimer beeld van een zeker hedendaags gevoel van vervreemding.” (Le Monde)