28

.De LUX FILM PRIZE werd in 2007 door het Europees Parlement in het leven geroepen en wordt jaarlijks uitgereikt. De prijs dient een dubbel doel: het publieke debat opnieuw op Europa en zijn waarden richten, en de distributie van Europese (co)producties binnen de Unie ondersteunen. In samenwerking met de Europese Commissie (Creative Europe) zullen de drie finalisten in alle lidstaten tegelijk vertoond worden.
Het Europees Parlement – LUX Prize en de Europese Commissie – Creative Europe organiseren op 6, 7 en 8 november de LUX FILM DAYS in samenwerking met BOZAR CINEMA en CINEMA GALERIE. De LUX FILM DAYS starten op 6 november bij BOZAR, met de vertoning van The Other Side of Everything, in aanwezigheid van regisseuse Mila Turajlic, en met een simultaan debat in 10 lidstaten, met gelivestreamde Q&A via FB en Twitter (#luxprize).
Op 7 november gaat Woman at War van Benedikt Erlingsson in avant-première in Cinéma Galerie. De regisseur zal ook aanwezig zijn. De simultane vertoning in verschillende lidstaten gaat eveneens gepaard met een gelivestreamde, openbare Q&A-sessie via FB en Twitter!
Op vrijdag 8 november wordt de film STYX in meer dan 16 zalen in verschillende Europese landen vertoond. De regisseur van de film, Wolfgang Fischer, zal aanwezig zijn en na de vertoning deelnemen aan een gelivestreamde, openbare Q&A-sessie via FB en Twitter.

Voorbij