21

Poëzie en circusvoorstelling
Geïnspireerd door de teksten van Mahmoud Darwish, en in het bijzonder door het gedicht La terre nous est étroite, brengen Marion Collé, Arthur Sidoroff en Alexis Auffray een muzikale circusvoorstelling in de Hortahal. 
Après le dernier ciel brengt een eerbetoon aan de Palestijnse dichter die tien jaar geleden overleed. De voorstelling is een aanpassing van een eerdere versie die in september 2018 werd voorgesteld in het Institut du monde arabe in Parijs.

Debat over circus in Palestina
Marion Collé, Jessica De Vlieghere (Palestinian Circus School) en Veerle Bryon en Hamza Ghazi (Circus Zonder Handen) vertellen over hun ervaringen met de circuskunsten in Palestina. Als oprichtster van de Palestinian Circus School zag Jessica het circus uitgroeien tot een nieuwe uitdrukkingsvorm die een hele generatie Palestijnse artiesten voortbracht. Veerle Bryon, die aan de oorsprong ligt van een Brusselse circusschool, benadrukt dat circus een kunst is die binnen ieders bereik ligt. Ze verbindt, versterkt en transformeert jongeren. 
Marion, Jessica en Veerle delen een gemeenschappelijke passie voor Palestina, voor het werk met jongeren in moeilijke situaties en voor het experimenteren met allerlei vormen van culturele expressie. 

PROGRAMMA
Poëzie en circusvoorstelling
19.30-20.10 Hortahal
Debat over circus in Palestina
20.30-21.30 Rotonde Bertouille