06
Programma


Programma

19:00 Daniel Jonkers
20:30 Federico Stocchi
22:00 Bert Cools – Stijn Cools – Special Guest: Magic Malik
23:00 Uitreiking Award
 

Toots Thielemans Jazz Award
BOZAR en het Koninklijk Conservatorium van Brussel pakken uit met de tiende editie van de Toots Thielemans Jazz Award, een prijs die het licht zag na een gesprek tussen Toots Thielemans en de jazzdocenten van het conservatorium.
Met deze award proberen de twee organiserende partners creatief en ondernemend jazztalent een duw in de rug te geven. De laureaten spelen een concert op een internationaal gereputeerd podium en gaan naar huis met respectievelijk 2500 euro en 1500 euro.
Op zaterdag 26 januari krijg je eerst de nieuwste composities en arrangementen te horen van de twee winnaars van deze editie: de Nederlandse drummer Daniel Jonkers en de Italiaanse contrabassist Federico Stocchi. Daarna brengen de voormalige laureaat Stijn Cools en diens broer Bert Cools improvisaties met elektronische instrumenten. Special guest is Magic Malic, een fantastische fluitist, residerend in Parijs, die al vele jaren een van de meest gevraagde muzikanten is op de Europese jazzscene.  Het sparren van Malik met de gebroeders Cools (Granvat) doet wondermooie dingen beloven.
Om 23 uur volgt de prijsuitreiking. Jij beslist wie naar huis gaat met de publieksprijs, kom dus zeker af! (!!  Enkel zij die aanwezig zijn voor 19h30 ontvangen een stemformulier)
In het kader van de tiende verjaardag van de Toots Thielemans Jazz Award en de 25e verjaardag van de jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

BOZAR trakteert! Luister naar de playlist "Jazz" op Spotify en ontdek het muziekseizoen ’18-’19 van BOZAR.