07

"Ce Magnifique Gâteau!" is een 44 minuten durende middellange geanimeerde anthologiefilm die zich afspeelt in koloniaal Afrika in de late 19de eeuw, en die het verhaal vertelt van 5 verschillende personages: een getroebleerde koning, een pygmee van middelbare leeftijd die in een luxehotel werkt, een mislukte zakenman op expeditie, een verloren gelopen portier, en een jonge deserteur.

 

Marc James Roels is regisseur van liveactionfictie en viel met zijn kortfilms Mompelaar (2007) en A Gentle Creature (2010) in de prijzen. Emma De Swaef is gespecialiseerd in stop-motionanimatiefilms en maakt zelf de poppen van de personages. Ze werkt bij voorkeur met textiel, wat haar werelden zo kenmerkend maakt. Emma en Marc draaiden samen Oh Willy… (2012), een stop-motionkortfilm die in de selectie van bijna 300 filmfestivals werd vertoond en maar liefst 80 keer in de prijzen viel. De film werd onder meer bekroond met de Cartoon d’Or voor beste Europese animatiekortfilm en werd in 2013 genomineerd voor een César. Ce magnifique gâteau ! is de nieuwste film van het koppel, dat in Antwerpen woont.

 

The screening of the film will be followed by a talk between Emma De Swaef and Rosa Spaliviero (film producer and curator). 

Wist je dat?

  • © Jo Van de Vyver

    Heropening van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika

    lees meer
    — gepubliceerd op