03

Gustave Fundi en Glodie Mubikay zijn twee Congolese cineasten, producers en regisseurs. Ze ontmoetten elkaar in 2011 tijdens een workshop voor jonge filmmakers van de Halle de l’Étoile in Lubumbashi. Een jaar later richtten ze O2 Studios op en produceten ze verschillende kortfilms, vooral in de genres fantasy, horror, het paranormale en sciencefiction.

Beeldend kunstenares, cineaste en muzikante Lucile Desamory stelde haar werk al voor in Tate Modern, bij Anthology Film Archives in New York, in het Oostendse Mu.ZEE en bij de Fondation Cartier pour l’art contemporain in Parijs. Haar platen kwamen uit bij de labels Staubgold en M.Minimal. Bovendien maakte ze verschillende radioprogramma’s die door France Culture en Deutschland Funk werden uitgezonden.

In 2016 ging O2 Studios samenwerken met Lucile Desamory. Dat leidde tot verschillende projecten, zoals de oprichting van een cinematografisch uitwisselingsnetwerk of de productie van de langspeelfilm Suspended Disbelief die zich afspeelt in België en de Democratische Republiek Congo, en de creatie van een fotostrip over hun samenwerking. Dit avontuur is des te specialer omdat de drie artiesten elkaar nog nooit fysiek ontmoetten, maar hun films, hun ideeën en hun passie gingen hen vooraf en versterkten de professionele en vriendschapsbanden die hen verenigen.

Wist je dat?

  • © Jo Van de Vyver

    Heropening van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika

    lees meer
    — gepubliceerd op