30

Tijdens Webfests – festivals voor series die speciaal voor het web zijn gemaakt – kunnen deze reeksen in korte, onversneden versie een nieuw publiek aanboren. Tijdens deze tweede editie van ARE YOU WEB FEST? dingen zeven internationale series naar de hoofdprijs van € 1.500 (aangeboden door SACD). De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de slotceremonie van het festival. De series worden vertoond in de salonruimte van het festival en als voorprogramma van de geprogrammeerde televisieseries.

De jury:
TOM SALAMA
Tom Salama was een succesvol modeontwerper die later copywriter werd voor de promotiedivisie van Keshet, een bedrijf dat content ontwikkelt voor televisie. Hij bedacht en schreef het scenario voor MIGUEL, een serie die op zijn persoonlijke levensverhaal gebaseerd is. De serie sleepte dit jaar op Canneseries de Special Performance Prize in de wacht. Tom schrijft momenteel aan een dramareeks over lichaamsbeelden. Hij woont in Tel Aviv met zijn partner en hun vier geadopteerde kinderen, bij wie hij inspiratie haalde voor deze serie.

BENJAMIN D'AOUST
Na zijn twee fictiekortfilms – Mur (2006) en Point de fuite (2010) – won Benjamin d’Aoust in 2014 met La nuit qu'on suppose de Magritte voor beste documentaire. Daarna schreef hij samen met Stéphane Bergmans en Matthieu Donck aan het scenario van La Trêve. Het nationaal en internationaal succes van deze serie zorgde voor een forse ommezwaai in het imago van Waalse series.

PAULINE LIBEERT

Sinds 2014 werkt Pauline Libeert als digital creative bij het Creative Lab van VRT. Het Lab is een team van digitale experts en creatieve geesten die de VRT en haar merken helpt om digitaal sterker te worden. Pauline zat onder andere in het team dat het online verhaal rond de Eén-serie Secrets bedacht en de content ervoor maakte. Experimenteren met online storytelling, op welke manier ook, is een van haar drijfveren.

Voorbij