07

In 2019 is het precies honderd jaar geleden dat het Vredesverdrag van Versailles werd ondertekend. Het jubileumjaar valt samen met bijzonder spannende Europese verkiezingen. De confrontatie (en impact) van deze twee gebeurtenissen is opmerkelijk: staan we opnieuw voor een nationalisme dat ons continent destijds in een oorlog stortte? Om antwoorden te vinden op die vraag hebben we enkele prominente Europakenners uitgenodigd. Zij zullen van gedachten wisselen over vier hoofdthema’s die het huidige Europa vorm hebben gegeven.

Riccardo Brizzi doceert hedendaagse geschiedenis en geschiedenis van de politieke communicatie aan de universiteit van Bologna. Hij verdiept zich in de hedendaagse politieke geschiedenis, met focus op de geschiedenis van de media en de politieke communicatie.
Piers Ludlow geeft sinds 1998 les aan de London Economic School. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis van het hedendaagse Europa en publiceerde diverse werken over de trans-Atlantische betrekkingen tijdens de Koude Oorlog en het Europese integratieproces.