19

Op een bepaald moment namen we een rol aan die nadien een identiteit werd en die identiteit definieert ons nu. We zijn een uniform, niet échte mensen. En, juist of fout, nu bekijken wij de wereld vanuit dit perspectief.

Green & Blue is een theaterstuk van het Belfast productiehuis Kabosh. Het exploreert de pijnlijke en humoristische realiteiten waarmee de mensen die langs de Ierse grens patrouilleerden geconfronteerd werden op het hoogtepunt van het Noord-Ierse conflict.
Geschreven door Laurence McKeown en geregisseerd door Paula McFetridge is het toneelstuk gebaseerd op een mondeling archief van politieagenten van de Royal Ulster Constabulary en de An Garda Síochána.
Deze productie fuseert theater en film om de personen achter het uniform en de verschillende ervaringen van twee individuen aan iedere kant van een door mensen gemaakte linie op de grond te bekijken.

Na de voorstelling zal er een discussie plaatsvinden met de Artistieke Directeur van Kabosh, Paula McFetridge.
Spelers: James Doran en Vincent Higgins – Filmcreatie door Conan McIvor – Ontworpen door Stuart Marshall.

 “Een drama met substantieel inzicht en openbaring.... een levensbevestigende viering van het einde van de donkere dagen van een harde grens” The Reviews Hub

“Higgins en Doran geven boeiende vertolkingen van mannen die een lijn niet kunnen overschrijden – een lijn die alleen door wijzen en boeren gezien kan worden” Belfast Telegraph