08

Met een nieuwe reeks monografische architectuurexpo’s spelen BOZAR en A+ Architecture in Belgium in op de groeiende internationale belangstelling voor de Belgische architectuur. We bijten de spits af met een tentoonstelling over het werk van het Gentse architectenduo Alexander Dierendonck en Isabelle Blancke.

Zij maakten in 2009 ook al deel uit van de NICHE-reeks in BOZAR gewijd aan jonge Belgische architecten. Sindsdien werkte het bureau aan een eigenzinnig en intuïtief oeuvre en is het vandaag uitgegroeid tot een van de vaste waarden van de Vlaamse architectuurscene. Onlangs wonnen ze samen met Robbrecht en Daem architecten de wedstrijd voor de nieuwe huisvesting van de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT) in Schaerbeek.

Naar aanleiding van de tentoonstelling verschijnt er een uitgave van BOZAR BOOKS, A+ Architecture in Belgium en Verlag der Buchhandlung Walther König.

 

Wist je dat?

  • © Filip Dujardin

    ​​​​​​​Dierendonckblancke op de XIIe Internationale Architectuur Biënnale van São Paulo

    De tentoonstelling Dierendonckblancke Praxis werd geselecteerd uit meer dan 740 internationale voorstellen om deel uit te maken van de tentoonstelling Architectures of the Everyday in het kader van de prestigieuze XIIe Internationale Architectuur Biënnale van São Paulo. De expo loopt tussen september en december in het CCSP in São Paulo en de opening vindt plaats van 10 tot 13 september.

    lees meer
    — gepubliceerd op

Voorbij