27

Way Back Home - Seda Grigoryan
(AM, 2018, 28’, OV sub EN)
Way Back Home is een documentaire roadmovie die in Armenië is opgenomen. In 2016 bevond de Canadees-Armeense actrice Arsinée Khanjian zich te midden van publieke onrust in het centrum van Yerevan, en werd ze uiteindelijk aangehouden samen met tientallen andere mensen. Deze gebeurtenis schudde de Armeense diasporagemeenschap wakker en wereldberoemde Armeense persoonlijkheden – zoals zanger Serj Tankian, filmmaker Atom Egoyan, komiek Vahé Berberian en filmmaker Eric Nazarian – werkten samen om burgerrechtenkwesties in Armenië aan te kaarten en de parlementaire verkiezingen in 2017 waar te nemen.

 

Tombé - Diana Kardumyan
(AM, 2018, 19’, OV sub EN)
Kara werkt in het eethuis “Goldfish” waar ze de hele dag de afwas doet. Haar leven is een lange aaneenschakeling van grijze dagen, mijlenver verwijderd van de kleurrijke grote stad. Iedere avond wandelt ze alleen naar huis. Ze spaart geld voor haar familie. Maar op een avond verstoort een onverwachte gebeurtenis haar dagelijkse routine.

 

The Moon, the Son & the Musketeer - Vahagn Khachatryan
(PT/AM, 2017, 20’, OV sub EN)
Een klein dorp op de grens tussen Portugal en Spanje. Een plek die losstaat van ruimte en tijd. Overdag gebeurt er niet veel. Maar ‘s avonds dwalen oude geesten opnieuw door de oude straten van het dorp. Een volledig andere kant van het dorp herrijst uit de nevels van het verleden. Het mysterie neemt opnieuw een plaats in in het leven van de dorpelingen en gunt hen een blik op de andere kant.