20

BOZAR trapt in Brussel het Bruegeljaar af met de double bill De eeuw van Bruegel en duikt de zotte, zinderende 16de eeuw in. De eeuw van boerenbruiloften en gevallen engelen. Een tijd van religieus tumult en bruuske omwentelingen. De aarde staat niet stil en de zon wentelt er niet meer om heen.


Bernard van Orley Brussel en de renaissance brengt werken uit de grootste collecties ter wereld terug samen op de plek waar ze ooit ontstonden. De aansluitende tentoonstelling Prenten in de eeuw van Bruegel toont hoe de uitvinding van de drukkunst voor een lawine aan nieuwe beelden zorgde.

Vandaag staan we opnieuw op zo’n kantelpunt dat ons dwingt fundamentele vragen te stellen. Hoe gaan we om met onze planeet, migratie, technologie, werk, democratie? Daarom blikken we vandaag terug naar de motor van de verandering van toen.

 

Wist je dat?

  • It’s a bird! It’s a plane! It’s art!

    Na vliegtuigen rond Kuifje, Magritte, de Rode Duivels, Tomorrowland en de Smurfen, onthulde Brussels Airlines vandaag haar 6de Belgian Icon: een uniek vliegtuig geïnspireerd door de Vlaamse schilder Bruegel de Oude. Een gigantisch vliegend kunstwerk en het meest complexe vliegtuigdesign ter wereld. Vanaf 3 mei in de lucht.

    — gepubliceerd op

Voorbij