22

Hoe kunnen jongeren volop deelnemen aan educatieve kunstprojecten? Op welke manier kunnen jonge deelnemers zich ruimten op school, in kunstcentra of openbare plaatsen toe-eigenen? Hoe benaderen kunstenaars, leerkrachten, pedagogen en cultureel bemiddelaars het raakvlak tussen instellingen, kunst en onderwijs?

Op vrijdag 10 mei nodigen BOZAR en Lasso je uit voor een uitwisseling van ervaringen en goede praktijken met betrekking tot kunst en onderwijs. Het vertrekpunt van dit gesprek is Next Generation, Please!, een artistiek project rond burgerengagement dat kunstenaars, jongeren en politici samenbrengt, en Move It Kanal, een stadsproject van Lasso over cultuurparticipatie. Vervolgens verzamelen verschillende Belgische en internationale gasten met ervaring in artistieke praktijk in scholen rond een zestal Rondetafelgesprekken.

 

PROGRAMMA

  • 10 uur: verwelkoming
  • 10.15 - 10.30 uur: plenaire sessie met de voorstelling van een internationaal project in het kader van Next Generation, Please!

Goede praktijken, evaluatie, methodologie, verspreiding van een handleiding

We gaan dieper in op een samenwerking tussen BOZAR, het Institut Sainte-Marie (Brussel), het Lycée Rodin (Parijs), het Centre Pompidou (Parijs) en de Fondazione Pistoletto (Italië).

  • 10.30 - 12 uur: rondetafelgesprek m​et leerkrachten, kunstenaars, praktijkwerkers van culturele instellingen en andere deelnemers
  • 12 - 12.30 uur: plenaire slotsessie
  • 12.30 - 13 uur: lunch

De lijst van sprekers en de registratie link zal beschikbaar zijn vanaf maart 2019.