23

Een pop-up rond mode, als ode aan de creativiteit van de Afrikaanse diaspora, met een brede waaier hedendaagse mode, design en lifestyle uit België, Europa en Afrika. 
De vzw New African Wave (NAW vzw) oppert een nieuw, alternatief marktconcept met ontwerpers en projecten die de stereotype beelden van de Afrikaanse mode en culturen weerleggen. Siré Kaba en Valia Ndelela, twee vriendinnen en sociaal geëngageerde ondernemers, beslisten om de handen in elkaar te slaan. Hun initiatief brengt uiteenlopend talent samen onder NAW. Hun doel? Samen creëren, innoveren en clichébeelden neerhalen, want Afrika is NAW!

 - Vertoning van Wax in the City en debat (link naar de activiteit)
Is de ‘African touch’ slechts een hype? We zoeken het antwoord in eerste instantie in Wax in the City, een documentaire over Afrikaanse modeontwerpen, gevolgd door een gesprek met de regisseur en een panel van experts op het vlak van Afrikaanse trends.
- Afrogames, met Leti Arts: digitale animatie 
Digitale animatie en virtuele realiteit voor klein en groot. Duik in de wereld van Afrikaanse superhelden.

NAW:

Siré Kaba is de oprichtster en artistiek directrice van Erratum Fashion, een duurzaam modelabel dat West-Afrika en België met elkaar verbindt.
Valia Ndelela is de oprichtster van Sapology2design, een atypische begeleidingsinstantie voor professionals in de Congolese textiel- en designsector.