18

Steve PaxtonBaptiste AndrienFlorence Corin

Phantom Exhibition gunt ons een blik op de fascinerende dans- en choreografiewereld van Steve Paxton, topfiguur in de hedendaagse dansscene.
Phantom Exhibition toont het resultaat van een jarenlange vruchtbare samenwerking tussen de artiest en de Brusselse uitgeverij Contredanse, die heeft geleid tot de uitgave van het boek Gravity, (in het Frans verschenen als La gravité), maar ook tot het digitale werk Material for the Spine - a movement study en een video. Als in een leeszaal nodigt Phantom Exhibition uit om rond te waren, te gaan zitten of te dagdromen omringd door boeken, interactieve tablets en een immersieve video-installatie, die samen het verhaal vertellen van een leven lang tobben over de zwaartekracht, de fysieke kracht waar niemand van ons sinds de geboorte aan kan ontsnappen. In welke mate zijn we ons bewust van die kracht? Is de zwaartekracht zintuiglijk waarneembaar? Welke fenomenen werken in op ons leven rechtop? Waarom is de stap zo’n grote inspiratiebron voor de dans? Welke waarde voegt dans toe aan onze cultuur?
Phantom Exhibition werd voor het eerst voorgesteld in 2009 en is vandaag in een nieuwe versie te zien, als uitnodiging tot zintuiglijke ervaringen, een ode aan de dans die ieder van ons beweegt.

Zie ook