28

Branford Marsalis saxofoon – Joey Calderazzo piano – Eric Revis contrabas – Justin Faulkner drums

Voor meer info over de terugbetaling van uw tickets, vragen we u vriendelijk nog even geduld op te brengen.

​​​​​​​

Jazzlegende Branford Marsalis is de grootmeester van de saxofoon. Hij speelde met Sting en Miles Davis, richtte de groep Buckshot LeFonque op en was bandleider in The Tonight Show with Jay Leno. De laatste jaren focust hij alsmaar meer op klassieke muziek en treedt hij regelmatig op met toporkesten waaronder het orkest van de Bayerische Staatsoper en de New York Philharmonic.
 
BOZAR haalt Branford Marsalis naar Brussel voor maar liefst drie concerten die evenveel gezichten tonen van zijn kunstenaarschap. Zijn derde en laatste concert is een optreden van het door hem opgerichte Branford Marsalis Quartet in BOZAR. Met dit kwartet treedt hij al zo’n twintig jaar op. Bereid je voor op een concert dat zwoele ballads afwisselt met zeer heftige Nu jazz!

Wist je dat?

  • Twee broers, twee lotsbestemmingen

    De ene is trompettist, de andere saxofonist. De ene bedenkt jazz die onveranderlijk swingt, de andere zoekt gulzig de grenzen van het genre op. De broers Wynton en Branford Marsalis volgen elk hun eigen weg. In februari en maart ontvangen we hen voor twee reeksen bijzondere concerten.

    — gepubliceerd op