09

Wynton Marsalis artistieke leiding – Brussels Jazz Orchestra

Een beperkt aantal extra tickets zijn beschikbaar!

Slechts een beperkt aantal luisterplaatsen is beschikbaar bij de Box Office van BOZAR of via telefoon (+3225078200 ).

Een van de beroemdste bigbands ter wereld komt naar BOZAR. Het Jazz at Lincoln Center Orchestra uit New York is al jaren een vaandeldrager voor de bigband en het bigbandrepertoire in de jazz.  Zijn artistiek leider is waarschijnlijk nog bekender. De gelauwerde trompettist en componist Wynton Marsalis heeft al negen Grammy Awards en een Pullitzer Prize for Music in zijn prijzenkast. Samen brengen ze één grote ode aan de Big Band, met als hoogtepunt een fantastische double bill met het Brussels Jazz Orchestra.
De twee bigbands zullen solisten uitwisselen, maar ook samen twee nieuwe arrangementen brengen. Eén geschreven door het JLCO en één door Bert Joris. Het resultaat? Eén groot feest, een historische ode aan al waar de bigband voor staat.

Wist je dat?

  • Twee broers, twee lotsbestemmingen

    De ene is trompettist, de andere saxofonist. De ene bedenkt jazz die onveranderlijk swingt, de andere zoekt gulzig de grenzen van het genre op. De broers Wynton en Branford Marsalis volgen elk hun eigen weg. In februari en maart ontvangen we hen voor twee reeksen bijzondere concerten.

    — gepubliceerd op