22

Avi Avital mandoline – Omer Klein piano

Programma

Werken van Avi Avital
Werken van Omer Klein
Partita Nr. 2, BWV 1004 (transcriptie mandoline) Johann Sebastian Bach


De charismatische Avi Avital is zonder tegenspraak een van de grootste mandolinespelers van het moment. Zijn opnames bij Deutsche Grammophon worden internationaal bejubeld. Avital kijkt voor dit programma over het muurtje van de klassieke muziek en vindt gading bij de jazz. Met jazzpianist Omer Klein brengt hij enkele jazzstukjes en Israëlische songs die ze enorm vrij behandelen. Johann Sebastian Bach, Avitals jeugdheld, kan echter ook niet ontbreken. Daarom koppelt hij aan dit programma een arrangement voor mandoline van Bachs Partita Nr. 2, BWV 1004. Met de jazzy songs in het achterhoofd, klonk Bachs partituur nog nooit zo speels. 

This concert is part of a portrait series of Avi Avital during the 2019 - 2020 season at BOZAR.  Check the other concerts here!! 

Wist je dat?

  • Avi Avital kleurt buiten de klassieke lijntjes

    Avi Avital is ongetwijfeld een van de grootste mandolinespelers van het moment. Dit jaar is de charismatische Israëlische muzikant portretartiest bij BOZAR, waar hij aan de hand van drie concerten een panoramisch overzicht geeft van zijn artistieke werk. Een ontmoeting.

    — gepubliceerd op