07

BOZAR en ARDI (de interfractiewerkgroep antiracisme en diversiteit van het Europees Parlement) organiseren een avond vol panellezingen en -gesprekken met figuren die het voortouw nemen in racismebestrijding bij de VN of in het VK, Duitsland of België. Geëngageerd Brits parlementslid David Lammy (Labour) zal het hebben over de gevolgen van de Brexit voor de strijd tegen racisme en discriminatie in het VK. De Belgische politieke wetenschapper Tracy Bibo-Tansia zal spreken over de recente vaststellingen van de VN over de Belgische benadering van zijn koloniale verleden en racisme.

Special Guest, activist Paul Diwakar.

Het panelgesprek wordt in goede banen geleid door de Belgische activist, schrijver, politicoloog en geschiedkundige Omar Ba.

Dit evenement kadert binnen de antiracisme- en antidiscriminatiedagen van 17 tot 20 maart 2019, ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie (22 maart). 
David Lammy (Verenigd Koninkrijk) is al sinds 2000 Labour-parlementslid voor zijn kiesdistrict Tottenham. Hij is een van de meest voorname en succesvolle campagnevoerders voor sociale rechtvaardigheid in het Britse parlement.

Tracy Bibo-Tansia (België) is politieke wetenschapper. Ze is een expert over zaken in verband met gelijke kansen en internationale betrekkingen (met specifieke aandacht voor de voormalige Belgische kolonies).  

Omar Ba is historicus, activist en consulent betreffende diversiteit, inclusie en transnationale diasporanetwerken. Hij en geldt als een belangrijke stem aangaande multiculturalisme en sociale inclusie in Vlaanderen. Jarenlang was hij woordvoerder van de Afrikaanse gemeenschappen in Vlaanderen en vertegenwoordiger van de Belgische coördinatie binnen het European Network Against Racism (ENAR).

Voor de lezing worden alle ingeschreven deelnemers uitgenodigd op de receptie die door de Open Society Foundation en ARDI vriendelijk wordt aangeboden.