26

In het kader van het festival I Love Science verkent BOZAR in het Paleis voor Schone Kunsten en Brussels Expo een weekend lang de raakvlakken tussen kunst en wetenschap. Aan de hand van tentoonstellingen, lezingen, debatten, experimentele wandelingen, virtuele realiteit en een muzikale app kun je ontdekken hoe technologie ten dienste wordt gesteld van de mensheid, de samenleving en de biodiversiteit, en zo de toekomst van de mensheid kan helpen vrijwaren.

 

Met zijn installatie LABIOMISTA denkt kunstenaar Koen Vanmechelen na over ons globale erfgoed en zoekt uit hoe we leven en evolueren. 

De drie interactieve installaties van Orbit ° Space staan in het teken van ruimteonderzoek, terwijl de broers Holladay en het kunstenaarscollectief EM (Ecole Mondiale) de stedelijke omgeving verkennen met boeiende wandelingen.
Laat je daarnaast volledig onderdompelen in het dagelijkse leven van een astronaut in de ruimte: met de VR-helmen waan je jezelf even middenin de Melkweg. Beleef een uitzonderlijk gesprek met de wiskundige en dichter Jacques Roubaud, maak deel uit van een “Living Library” en neem deel aan een reeks lezingen en debatten over de toekomst van ons ecosysteem.
Het wordt een intense ervaring, die je een nieuwe blik gunt op onze toekomst en de grote technologische innovaties die deze vorm zullen geven.

Voorbij