27

Mariinsky OrchestraValery Gergiev leiding

Programma

Symfonie nr. 7, op. 60, "Leningrad" Dmitri Sjostakovitsj


Door de maatregelen in verband met COVID-19 kan dit evenement jammer genoeg niet plaatsvinden. In samenspraak met haar partners zoekt BOZAR een nieuwe datum. Als je al een ticket voor dit evenement hebt gekocht, dan vind je hier alle nodige informatie.
 

De Zevende Symfonie, ook wel bekend als de Leningradsymfonie, die deels werd gecomponeerd door Sjostakovitsj in de door Duitse troepen belegerde stad, is een levendig eerbetoon aan de ononderbroken geest van het volk. Ondertussen is het één van de meest geliefde symfonische werken uit het repertoire van de 20ste eeuw. De legendarische dirigent Valery Gergiev komt met zijn Mariinsky Orchestra vanuit Sint-Petersburg naar de Grote Zaal Henry Le Boeuf. Je bent alvast gewaarschuwd, de machtige koperklanken aan het einde van deze symfonie zullen nog lang blijven nazinderen!

Wist je dat?

  • BOZAR AT HOME

    RUSSIAN TURN: MARIINSKY ORCHESTRA

    Dinsdag 12 mei om 19.00 uur nodigen BOZAR en Stay Home with Russian Seasons je uit om te luisteren naar het Mariinsky Orchestra onder leiding van zijn eminente dirigent Valery Gergiev, in het kader van Russian Turn.

    — gepubliceerd op