27

Jef Neve piano, compositie – Pieter Jansen viool – Christophe Pochet viool – Steven De Roeck altviool – Anthony Gröger cello – Nathan Wouters contrabas – Nicolas Kummert tenorsaxofoon – Andy Dhondt saxofoon – Teus Nobel trompet – Bart Indevuyst hoorn – Pieter Kindt trombone – Peter Maus orgel

Programma

Lush Life Billy Strayhorn
I mean you Thelonious Monk
Resurrection Jef Neve
Announcement Jef Neve
Exclamation Jef Neve
Perseverance Jef Neve
Adagium Jef Neve
Reaction Jef Neve
Finale Jef Neve
Vagrants Colony, a hymn Jef Neve


Hij werd ooit de “kroonprins van de Belgische jazz genoemd”, toerde met Natalia en Gabriel Rios, maar ook met pianist Liebrecht Vanbeckevoort met het programma If Mozart and Monk were Brothers. En hij schreef de muziek voor films als De helaasheid der dingen en Dagen zonder lief. Jef Neve is sinds het begin van zijn carrière de perfecte bruggenbouwer tussen klassiek, jazz en popmuziek geweest. Op vraag van BOZAR creëerde hij een nieuwe compositie voor orgel. Met Jef Neve zelf op piano en begeleid door het Jef Neve ensemble wordt het genieten van deze wereldcreatie.

Wist je dat?

  • Interview

    Spannende première voor Jef Neve

    Jef Neve deelde al het podium met uiteenlopende artiesten als Natalia, Gabriel Rios of Teus Nobel. Ook als componist maakte hij naam: hij heeft twee pianoconcerti op zijn conto staan en werkte mee aan filmmuziek, waaronder Felix van Groeningens De Helaasheid der Dingen en Oscarwinnaar The Artist. Van BOZAR kreeg Jef Neve een nieuwe uitdaging voorgeschoteld: een fonkelnieuw werk schrijven voor orgel en zijn Jef Neve Ensemble!  

    — gepubliceerd op