27

Heb je het niet zo begrepen op de waanzin van de dancefloor en mag het allemaal wat intiemer? Dan is BOZAR ELECTRONIC SERIES je op het lijf geschreven. Tijdens deze avonden ontdek je de nieuwste muzikale trends die de grenzen van electronische en experimentele muziek verleggen. 

Line-up

20h doors
20h30-21h30 Tucuxi
22-23h Alessandro Cortini

Alessandro Cortini

​​​​​​​
Alessandro Cortini is een opmerkelijk figuur in de hedendaagse elektronische muziek. Zowel als lid van Nine Inch Nails als in zijn solowerk slingert zijn muziek de luisteraar in een draaikolk van emotionele dynamiek, en tast hij de grenzen van de hedendaagse elektronische muziek af.
Cortini cementeerde zijn reputatie als meester van duur en toon met een drieluik van albums die hij via het label Important Records uitbracht, waarvan Forse 1 in 2013 het eerste was. De albums Sonno en Risveglio nemen stormenderhand een donkerder en wellicht ook abstracter terrein in. Volume Massimo is Cortini's zopas verschenen nieuwste solowerk, en is een gedenkwaardige voortzetting van de doorleefde elektronica waar hij zo bekend mee is geworden.


Tucuxi 
Tucuxi is een duo dat bestaat uit Mika Oki en Basses Terres, en dat nauwe banden heeft met het kunstcollectief Liquidation Totale. Ze zweven tussen elektro-akoestische muziek en etherische melodieën, en verkennen geluid dat het publiek in de oceaan lijkt onder te dompelen. Mika Oki twijfelt geen seconde om een dance-anthem uit de jaren 90 af te wisselen met een obscure juke-track. Op die manier weet ze ogenschijnlijk tegenstrijdige elementen te vervlechten tot een ongelofelijk samenhangend geheel.