23

Heb je het niet zo begrepen op de waanzin van de dancefloor en mag het allemaal wat intiemer? Dan is BOZAR ELECTRONIC SERIES je op het lijf geschreven. Tijdens deze avonden ontdek je de nieuwste muzikale trends die de grenzen van elektronische en experimentele muziek verleggen. 

Line-up: Abul Mogard​​​​​​​, Bendik Giske 

Abul Mogard & Marja De Sanctis Av Show:

Abul Mogard werd geboren in Belgrado en werkte het grootste deel van zijn leven in een Servische fabriek. Hij zegt dat hij pas na zijn pensioen muziek is beginnen maken, om fysieke en emotionele omgevingen te recreëren die hem dierbaar waren. Hij maakt zijn sound met synthesizers, Farfisa-orgels en andere apparaten, waarvan hij er verschillende in de loop der jaren zelf heeft gebouwd. Mogard heeft de meeste van zijn muziek uitgebracht op Ecstatic, het label van Not Waving, en onlangs heeft hij een album uitgebracht op Houndstooth. Hij schreef ook de soundtrack voor Duncan Whitley’s experimentele film Kimberlin.

‘Zijn scherpe tracks geven een verraderlijk zalig gevoel, iets wat je in de hedendaagse elektronische muziek maar weinig tegenkomt’ (Berlin Atonal)

‘Abul Mogard is zelf een kunstwerk – een volledig uitgewerkt conceptueel project, barstend van de complexe lagen, elegant in zijn eenvoud en vol geslaagde ideeën.’ (Headphone Commute).

Bendik Giske

Bendik Giske is een Noorse artiest en saxofonist. Zijn expressiemiddelen zijn lichamelijkheid, kwetsbaarheid en doorzettingsvermogen. Giske gebruikt de bouwstenen van elektronische muziek en speelt die live – zonder laagjes of loops, zo goed hij kan. Zo laat hij toe dat alle gebreken van het mens-zijn hoorbaar zijn. Hij liet zich inspireren door de arpeggio-sound van Lindstrom en de circulaire ademhaling van Evan Parker. Door die twee extremen met elkaar te combineren, versmelt hij freeform jazz met club music. Als componist heeft Giske muziek gemaakt voor dans- en theatervoorstellingen en hij is bovendien een veelzijdige en fascinerende performer. In 2019 bracht hij bij Smalltown Supersound zijn eerste full LP uit.