12

Een tentoonstelling meepikken en tot de vroege uurtjes dansen op electromuziek? Het kan tijdens BOZAR NIGHT. Tijdens deze avond wordt BOZAR omgetoverd tot een groots dansparadijs. De niet te missen place to be voor liefhebbers van kunst én beats.

Te bezoeken tentoonstellingen: Brancusi, Perspectives,  Baukunst en Yves Zurstrassen.

Line-up: Max Cooper (UK - dj set), HAAi (AS - dj set), Cosmin Trg (Ro - dj set), Le Motel (Be - dj set), Pierre (BE - dj set)

HALL HORTA 
19h30 : DOORS & OUVERTURE BAR VICTOR
20h00 -22h00 : CONCERT - PIERRE DJ SET
22h00-00h00: CONCERT – HAAi
01h00: CLOSE EXPOS
02h45: CLOSE Bar Victor
00h00-03h00: CONCERT – MAX COOPER DJ SET
 
CLUB
19h30: DOORS
22h00-00h00: CONCERT – LE MOTEL
00h00-02h00 : CONCERT - COSMIN TRG
02h00: CLOSE Bar Victor
 

Max Cooper (UK - DJ set)

Als musicus, multidisciplinair artiest en dj zocht Max Cooper altijd al het gevoelige evenwicht op tussen technologie en menselijkheid. Sinds zijn debuut in 2007 bracht hij verscheidene warm onthaalde albums uit op zijn eigen label Mesh. Hij plaatst zintuiglijke totaalervaringen, beeldmateriaal en interdisciplinaire samenwerkingen centraal in zijn liveoptredens, met 4D-liveshows en beeldende audio-installaties als resultaat. De essentie van zijn werk legt Max in het dj'en zelf. Hij combineert er klankexcursies met rijke elektronica.

HAAi (AS - DJ set)

De populariteit van HAAi schoot het voorbije jaar als geen ander de hoogte in. De dj wist zich pijlsnel een weg te banen van de Londense underground naar de internationale electroscene. Haar liefde voor Thaise en Turkse funk, geflipte psychedelische schijven en Nigeriaanse of Keniaanse beats in combinatie met techno vielen niet in dovemansoren bij Gilles Peterson, The Black Madonna, Daniel Avery en Jon Hopkins, met wie ze vorig jaar op tournee trok. Geniet van haar unieke benadering van beats uit alle hoeken van de wereld, drijvende baslijnen, opzwepende percussie en duistere synthesizerakkoorden.

Cosmin Trg (RO - DJ set)

Cosmin Nicolae werd geboren in Roemenië, maar woont in Berlijn. Als productief en veelzijdig producer en dj put hij zijn inspiratie uit de klankwereld van Leftfield en de meest drijvende, dansbare techno. Zijn releases zijn te vinden bij labels als Rush Hour, Bleep, Tempa, Opal Tapes en zijn eigen label Fizic. Hij maakte zijn debuut als TRG op het label Hessle Audio van Ben Ufo, waarna zijn muziek gaandeweg evolueerde naar een dynamische stroom van bewerkte electro uit de nineties in combinatie met techno. Als vaste waarde in 's werelds beste clubs leiden de sets van Cosmin telkens weer tot meditatief dansen - of dansend mediteren.

Le Motel (BE - DJ set)

​​​​​​​Le Motel staat vooral bekend als een beatmaker en producer van artiesten als Roméo Elvis, Témé Tan en Veence Hanao. Toch leent zijn liefde voor ethnic, jazz, footwork en techno zich ook uitstekend om menig dansvloer in vuur en vlam te zetten. Le Motel kan nog heel wat audiovisuele projecten uit zijn mouw schudden, maar deelt bij BOZAR alvast zijn muzikale visie als onvervalste ambassadeur van de bruisende Brusselse scene.

BOZAR trakteert! Luister naar de playlist "Electro" op Spotify en ontdek het muziekseizoen ’19-’20 van BOZAR.