07

Sprekers: Yanis Varoufakis, Laura Alvarez, Benoît Hamon, Pamela Anderson, Daniela Platsch, Srećko Horvat, Laurent de Sutter, Rosita Allinckx, Rui Tavares,Rasmus Nordqvist, Emma Justum, Jacques Terrenoire,Fotini Bakadima, Erik Edman, Karin Rohr Genz, Joacine Katar Moreira, Joanna Bronowicka, Marine Betrancourt, Adrian Vlaicu, María Garzón Molina, Arantza Azmara Rodríguez, Neil Harbisson
Videoboodschappen door Slavoj ŽižekClive LewisAnn PettiforFederico Zaragoza

Burgers grijpen de macht over de instellingen van de EU. Kunstenaars, activisten, academici en politici uit alle hoeken van de wereld verzamelen in Brussel en stellen bij BOZAR de allereerste transnationale kieslijst voor de Europese verkiezingen voor. Ze reiken de vooruitstrevende oplossingen aan waar het volk zo naar verlangt: een ‘New Deal for Democracy’ die Europa opnieuw een democratie moet schenken! Een ‘Green New Deal’ die onder meer de overstap naar groene alternatieven omvat, met de mannen en vrouwen – verkozen in een ambitieus experiment dat teruggrijpt naar de basis van de democratie – die het programma in mei naar het stemhokje brengen.

Het Democracy in Europe Movement 2025 (DiEM25) sensibiliseert, lanceert campagnes en werkt beleidslijnen uit met het oog op hervormingen in de EU. De beweging spoort zij die in Europa geloven aan om de huidige EU-structuren heruit te vinden en een nieuw machtsevenwicht te zoeken op lokaal, nationaal en Europees niveau. DiEM25 is ervan overtuigd dat alleen een solidair Europa vrede, voorspoed en een humaan beleid op ons continent kan vrijwaren.

European Spring is de eerste transnationale Europese kieslijst. De verenigende kracht achter de beweging is een gedeelde visie op Europa als baken van democratie, duurzaamheid, voorspoed en solidariteit. European Spring reikt een alternatief aan voor de keuze waar Europeanen voor staan: de keuze tussen onbewogenheid en woede, tussen technocratie en autocratie, tussen zij die de EU in haar huidige vorm verdedigen en zij die haar voorgoed willen verwoesten.