20

​​​​​​​Van Kaliningrad aan de Baltische Zee tot Petropavlovsk-Kamtsjatski aan de Stille Oceaan,  Rusland beslaat maar liefst elf tijdzones. De tentoonstelling The Twelfth Time Zone: A Contemporary Art Report from Russia wil de culturele rijkdom van Rusland in de verf zetten, voorbij de al bekende steden Moskou en Sint-Petersburg, dan wel via de trans-Siberische spoorlijn. De titel van het project verwijst naar de enorme uitgestrektheid van Rusland. De twaalfde tijdzone symboliseert de kunst, misschien wel de enige manier om deze enorme ruimte te kunnen bevatten. Het wordt echter niet zomaar een tentoonstelling. De bezoekers maken kennis met de brede waaier aan bloeiende artistieke praktijken in twaalf haltes langs de spoorlijn. Op de trein zelf, zowaar in een dertiende tijdzone, werkt een kunstenaar uit Kaliningrad bovendien aan een nieuwe creatie.

Kom deze unieke ervaring ontdekken en maak jezelf vertrouwd met dit nog steeds onbekende Rusland. Stap aan boord ten oosten van Moskou en reis mee naar Perm, Oelan-Oede, Tjoemen en Irkoetsk. Mis de doorreis van de trans-Siberische trein niet, die uitzonderlijk halt houdt op een boogscheut van het Brusselse Centraal Station!

Artiesten:

Provmyza (Nizhny Novgorod)
Elena Slobtseva (Perm)
Where Dogs Run (Yekaterinburg)
Anton Vinogradov (Tyumen)
Damir Muratov (Omsk)
Konstantin Skotnikov (Novosibirsk)
Natasha Yudina (Tomsk)
Alexey Martins  (Krasnoyarsk)
Elena Anosova (Irkutsk)
Zorikto Dorzhiev (Ulan-Ude)
Svetlana Tikanova (Khabarovsk)
Inna Dodiomova (Vladivostok) 
Met een bijzonder gastoptreden van Aleksandra Artamanova (Kaliningrad)

Curatoren: Inke Arns & Dieter Roelstraete
Curatorial advisor: Antonio Geusa (NCCA)

Wist je dat?

  • ZOMERSE TIPS VOOR ARTY TRIPS

    Hit the road

    Nog op zoek naar een vakantiebestemming om je blik te verruimen en je Instagram-volgers stikjaloers mee te maken? Ruil dan je Tripadvisor in voor BOZAR en reis de wereld rond zonder Brussel en het Paleis voor Schone Kunsten te verlaten! Hier de vijf aanraders van BOZAR.

    — gepubliceerd op

Voorbij